Dat smaakt naar meer

 in Nieuws

Het is donderdagmorgen, 8.00 uur ’s ochtends. Het wordt net licht, maar er heerst op het terrein van Vos Logistics al een enorme bedrijvigheid. Grote vrachtwagens worden geladen en gelost bij de gigantische loodsen. Indrukwekkend.

Aangekomen op locatie komt de geur van versgebakken brood ons tegemoet. Een goed gevulde ontbijttafel, perfect verzorgd door Brownies & Downies. Terwijl de regen tegen de ramen tikt, heet Dennis Broeksteeg van Vos Logistics ons welkom. En vertelt over het traject dat Vos Logistics met BOW doorloopt om betrokken ondernemen te verankeren binnen hun bedrijf.

‘Goed doen’; dat willen veel ondernemers. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? Wat zijn de mogelijkheden? Waar moet je op letten? En… hoe krijg je de organisatie mee? Herkenbare vragen, die als beren op de weg kunnen voelen.

Dennis vertelt: “Ik ben bij mezelf te rade gegaan; waar wil ik dat dit bedrijf over een paar jaar staat? Dan wil ik dat vrijwilligerswerk een onderdeel is van onze organisatie. Daar moeten we nu dus stappen voor nemen. En tijd voor vrij maken. We besloten gewoon van start te gaan, met hulp van BOW. Samen maken we een meerjarenplan met concrete activiteiten en projecten. We gaan een aantal poules opzetten om structurele hulp te bieden aan maatschappelijke organisaties in Woerden. En we gaan jaarlijks een dag organiseren waarin we een verschil maken in Woerden: Vos voor elkaar. Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten zodat er voor elke medewerker wel iets tussen zit. Eén van de activiteiten die we willen organiseren, zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Daar ga je tegen die tijd zeker van horen!”

Het verhaal van Dennis en collega Jelle Meuleman werkt aanstekelijk. Jonge ondernemer Marnix Blom is enthousiast: “Binnen Jumbo willen medewerkers zich zeker inzetten binnen Woerden.” Ook de ondernemers van Qbtec, Cazas en HighQ gingen met een goed gevulde maag én inspiratie naar huis.

BOW helpt om de inspiratie om te zetten in concrete acties. Op maat en aansluitend bij bedrijf en het DNA van de medewerkers. Wil jij ook meer handen en voeten geven aan jouw maatschappelijke betrokkenheid? We denken graag met je mee! Stuur een e-mail naar info@betrokkenondernemerswoerden.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X