NLdoet

43 vrijwilligers, 12 bedrijven en 6 kluslocaties, klinkende cijfers die alles zeggen over een succesvolle NLdoet-actie in Woerden dit jaar. En dat terwijl tot het laatst toe onzeker was of het door kon gaan. Immers vanwege de nog geldende coronabeperkingen, meldden kluslocaties voornamelijk buiten klussen aan. En tja, dan moet het weer wel een beetje mee werken. Nou, dat deed het! Precies op vrijdagochtend 28 mei brak er, na weken van regen, een stralende zon door.

De 43 vrijwilligers van ANBO, GAMMA Woerden, Gemeente Woerden, Grant Thornton, GroenWest, Hart voor Woerden, HighQ, ISERO, Jacob & Jacobus Vormgeving, Kwintes, LOK Facilitair en Veiligheidsconcept MCM meldden zich om 08.00 uur op het terras van Inloophuis ’t Centrum aan de Hogewoerd. De plek waar organisator Nanette Mostert van Samen voor Woerden en Gabriël Schmidt van het Leger des Heils de bedrijfsvrijwilligers konden verwelkomen voor een ontbijt. Na het ontbijt staken wethouders George Becht en Arjan Noorthoek handen uit de mouwen bij respectievelijk Abrona Kasteel en Abrona Kievitstraat. Burgemeester Molkenboer sloot later aan bij de klusgroep van Careyn Weddesteyn.

GAMMA, landelijke partner van NLdoet, pakte aan bij Stichting De Terugwinning. Op de Leidsestraatweg werd de spreekkamer voorzien van geluidswerende isolatie en werd een vloer getimmerd. Vestigingsleider Jan Bikkers: ‘Wat een goede plek is dit! Ik kende De Terugwinning nog niet, maar ik ben erg onder de indruk van wat ze hier allemaal doen. Daar draag ik heel graag mijn steentje in bij.’

Directeur Marianne Mulder van Veiligheidsconcept MCM die haar hele personeelsbestand had gemobiliseerd voor de tuin van Amerpoort: ‘Dit is fantastische teambuilding! We zien ineens allemaal nieuwe kwaliteiten van elkaar.’

Alle kluslocaties Abrona Kasteel, Abrona Kievitstraat, Amerpoort Berlengakade, Careyn Weddesteyn, De Terugwinning en Reinaerde Selma Lagerlöfweg zijn blij met het eindresultaat. Opgefriste tuinen, pleinen en balkons, ingericht en opgefleurd met bloemen, planten, kruiden en groentes in nieuw aangelegde moestuintjes.

Nanette Mostert, intermediair betrokken ondernemen bij Samen voor Woerden, is dik tevreden: ‘Waar wij ons sterk voor maken is win/win. Niet alleen de kluslocaties schieten ermee op. Iedereen die betrokken is bij NLdoet, of je op eigen initiatief vrijwilliger bent, of door je baas in staat wordt gesteld mee te doen, het gaat erom dat je met elkaar een fijne ochtend hebt. En dat heb je, want je voélt dat wat je doet, belangrijk is. Helpen maakt je nou eenmaal happy.’

Samen voor Woerden en NLdoet
Al jaren vervult Samen voor Woerden een stimulerende rol bij NLdoet in Woerden. De gemeente Woerden vindt het belangrijk dat NLdoet in de gemeente goed onder de aandacht komt en dat organisaties die meedoen, worden ondersteund. Hierin werken wij samen met Hart voor Woerden, hét centrum voor vrijwillige inzet. De rol van Samen voor Woerden hierbij is op de vrijdag aan de slag te gaan met een klus met bedrijfsvrijwilligers.

Ieder jaar organiseert het Oranje Fonds NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag én helpen zij organisaties. Ook de Koninklijke familie gaat op diverse plaatsen in het land aan de slag. Samen voor Woerden organiseert jaarlijks mee en nodigt het college van burgemeester en wethouders en Woerdense ondernemers uit de handen uit de mouwen te steken. We starten met het Woerdens Ontbijt en gaan elk jaar bij andere organisaties aan de slag.

NLdoet
Foto - Carla Vermeend
NLdoet
Foto - Alex de Kuijper

FOUNDERS / MEDE-MOGELIJK MAKERS

Start typing and press Enter to search

X