Zero Waste wordt partner

 in Nieuws

Zero Waste is partner geworden van Betrokken Ondernemers Woerden. Welkom!

In het hart van 2018 werd een visie werkelijkheid, toen Simone, Jolanda, Ilja en Kirsty het inspirerende idee kregen om een Zero Waste Café te organiseren. Hun evenement in het Rietheater trok maar liefst 100 gelijkgestemden aan, allen gepassioneerd door het ruilen, delen, lenen, consuminderen, afval scheiden en zwerfval rapen. Het was duidelijk dat ze niet alleen waren in hun streven naar een duurzamere wereld. Met een nieuw ontworpen logo was Zero Waste Groene Hart officieel geboren. Van daaruit groeide het initiatief, met evenementen zoals een speelgoedruilbeurs, en het groepje evolueerde tot een beweging met een missie.

Zero Waste Groene Hart  heeft zich inmiddels ontpopt als een serieuze partner, met name in samenwerking met de gemeente Woerden op het gebied van zwerfvuilacties. Bijvoorbeeld, wanneer acties zoals de peukenactie worden georganiseerd, worden (meer dan 280!!) zwerfvuilambassadeurs uit Woerden benaderd via de dienst afval en reiniging.

In 2021 opende zich een mooie gelegenheid voor Zero Waste Groene Hart toen zij de kans kregen om hun intrek te nemen in de Duurzaamheidswinkel (op het adres Voorstraat 75, Woerden). Dit resulteerde al snel in het opzetten van verschillende ruilkasten en de Recyclebar. Daarnaast werden er diverse workshops en lezingen georganiseerd.

En vanaf 2024 weten Zero Waste en Betrokken Ondernemers Woerden elkaar ook te vinden. Zero Waste deed al mee aan verschillende events, waaronder NLdoet. Nu is Zero Waste dus ook officieel partner geworden van BOW. Jacqueline van Noordenne: “Van Woerden de schoonste, duurzaamste, circulairste stad van Nederland maken dat is ons doel. Dat kunnen we alleen met elkaar bereiken. Daar hebben we dus ook betrokken Woerdense ondernemers bij nodig”.

Ook een keer een rondje wandelen en tegelijkertijd Woerden schoner maken? Of een interactieve presentatie over het verminderen van afval in jullie organisatie? Stuur ons dan een mailtje!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X