Ondernemers denken mee over maatschappelijke vraagstukken

 in Nieuws

Foto: Diana Bekker, Foto di Vita

Maatschappelijk betrokken ondernemen hoeft niet lang te duren en hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bleek op 16 mei tijdens de Dag van de betrokken ondernemer. Ruim dertig ondernemers zetten twee uur lang hun tanden in Woerdense maatschappelijke vraagstukken. Een middag vol inzichten, ideeën en samenwerkingen.

“Ik was verbaasd: 700 kinderen die via St. Leergeld Groene Hart geholpen zijn. Ik wist niet dat er zoveel gezinnen zijn waar geen geld is voor bijvoorbeeld schoolspullen, een laptop, fiets en contributies voor sporten. In onze eigen nabije omgeving…”, aldus een ondernemer.

Een ondernemer die zich boog over de vraag hoe je eenzaamheid zichtbaar kunt maken binnen je eigen bedrijf: “Eenzaamheid speelt niet alleen onder ouderen. Er zijn zoveel jongeren die zich eenzaam voelen. En ook op de werkvloer, je eigen collega’s. Kijk eens (meer) naar elkaar om. Nodig iemand uit op de koffie, neem iemand mee naar een activiteit. Zie de ander”.

De resultaten worden teruggekoppeld aan de organisaties. Een aantal ondernemers heeft al aangegeven een bijdrage te willen leveren in een vervolg. Hanneke Weesie, intermediair bij Betrokken Ondernemers Woerden: “Geweldig dat zoveel ondernemers hun denkkracht, ervaring en netwerk willen inzetten om vraagstukken mee op te lossen. Het signaal is duidelijk: gericht samen werken aan een onderwerp geeft energie. Samen meer impact!”.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X