Bij Sleutelclub Kamerik draagt iedereen uniforme kleding zoals een clubshirt of een rode stofjas. “Om te laten zien dat iedereen hier gelijkwaardigheid is”, leggen Maarten Verkleij en Ruud Buurman uit. “Of nu we wel of geen fysiek en/of mentale beperking hebben, we respecteren en helpen elkaar en zijn gelijkwaardig aan elkaar.”

Het doel van Stichting Sleutelclub Kamerik is om door sleutelen, knutselen, koken en prutsen kinderen en jongeren, en sinds 2020 ook senioren, een sociale context te bieden waarbinnen zij zich kunnen ontplooien. Daarnaast brengt de stichting kinderen en jongeren in aanraking met techniek en met elkaar. Door de ‘clubgedachte’ leren zij met elkaar te werken, en wordt hun deelname aan sociaal verkeer en hun zelfstandigheid vergroot.

De stofjassen staan dus voor meer dan alleen een werkjas. De Sleutelclub had grote behoefte aan stofjassen en legde de vraag neer bij Betrokken Ondernemers Woerden. Er ontstond een mooie samenwerking tussen sponsors Midas Restaurants Woerden & Berkel & Rodenrijs en Vos Logistics Woerden. “Wij zijn ontzettend blij met deze gulle gave!!” vertellen Maarten en Ruud.

Sleutelclub Kamerik komt zo weer goed voor de dag!

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X