Een parel van een Kerstwens, precies getimed voor Moederdag

De Kerstwensen die Kerstwens Woerden in vervulling laat gaan, zijn altijd bijzonder. Het is mooi om mensen die dat goed kunnen gebruiken, een hart onder de riem te steken. ‘Soms komt er een Kerstwens voorbij, die je niet loslaat, en dat was deze zeker’, laat Nanette Mostert van Samen voor Woerden weten. Een niet alledaagse en ook best kostbare wens, die alleen zou kunnen worden gerealiseerd als diverse Woerdense ondernemers een bijdrage zouden leveren.

Wat was de wens? Kelly (28) uit Montfoort stuurde zonder dat haar vriend Daniël (32) ervan af wist, haar wens voor hem in. Daniël verloor als jonge jongen heel plotseling zijn vader. Toen zijn moeder vorig jaar op 62-jarige leeftijd ook nog onverwachts overleed, was het verdriet heel groot. Tijdens het regelen van haar uitvaart bleek dat de uitvaartverzekering bij lange na niet alle kosten dekte. Om zijn moeder toch het afscheid te geven wat zij verdiende, stak de familie zich in de schulden. De moeder van Daniël werd bij haar overleden man begraven, maar na afloop van de uitvaart was er geen geld meer om haar naam op de grafsteen bij te plaatsen. Kelly zag dat het hierdoor voor Daniël heel moeilijk was om naar de begraafplaats te gaan. ‘Doordat haar naam ontbrak op de grafsteen, was het voor Daniël net alsof zij daar niet lag’, vertelt Kelly. ‘Ik probeerde hem te helpen, door een glazen stolp waar ik haar naam op had geschreven, bij het graf te plaatsen. Maar dat hielp niet echt’.

Kelly was vastberaden haar vriend helpen. Toen een vriendin van haar opperde om eens te kijken of ergens een partij was die een wens in vervulling kon laten gaan, stuitte Kelly op Kerstwens Woerden. Daar diende zij haar wens in om zijn moeders naam op de grafsteen bij te laten plaatsen. Nanette van Samen voor Woerden zocht de samenwerking met betrokken ondernemers Ruben van Impelen van Van Dam Natuursteen en met Karin Horsting van Eerbetoon Uitvaartbegeleiding. Ook zij voelden zich direct geroepen om gehoor te geven aan deze Kerstwens. ‘Wij realiseren ons hoe belangrijk het is in het rouwproces om haar naam op een grafsteen te hebben staan’.

De steen werd opgehaald bij Daelwijck, werd schoongemaakt, de letters van zijn vader werden opnieuw ingekleurd en de naam van Daniëls moeder werd erbij geschreven. Een heel bijzonder en intens moment was het voor Daniël en Kelly toen de steen nét voor Moederdag kon worden teruggeplaatst op het graf. Voor Daniël voelt het dat zijn moeder hiermee de erkenning krijgt die ze zo verdient, het is de bevestiging dat zijn ouders weer samen zijn. Met tranen in haar ogen zegt Kelly ‘nu kunnen we zondag op Moederdag écht haar bezoeken. Het geeft Daniël rust, hij kan nu eindelijk gaan rouwen’. Daniël beaamt dit ‘het is het nog onwerkelijk dat het nu af is, eindelijk kan ik het nu een plekje geven’.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X