Beursvloer Woerden
Beursvloer Woerden
Beursvloer Woerden

BEURSVLOER WOERDEN

Wanneer is de Beursvloer?

Op maandag 7 oktober 2019 was de 11e Beursvloer van Woerden. Kijk voor meer info op www.beursvloerwoerden.nl

Wat is Beursvloer Woerden?

Woerdense bedrijven tonen zich graag lokaal betrokken. Maar wát willen zij doen en wáár hebben maatschappelijke organisaties (instellingen, verenigingen en stichtingen) uit onze gemeente behoefte aan? Op Beursvloer Woerden, een sprankelend en spraakmakend evenement, ontmoeten commercieel en ideëel elkaar. Maatschappelijk betrokken ondernemers, lokale overheden, serviceclubs, scholen, vrijwilligers- en maatschappelijke organisaties handelen met elkaar in kennis & kunde, middelen & materialen en helpende handen. Geld is op deze Beursvloer taboe. Organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Bedrijven spreken niet hun financiële middelen aan, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

Beursvloer Woerden

Waar?

De Beursvloer 2019 vond plaats in de Raadzaal van het nieuwe gemeentehuis. Burgemeester Molkenboer kondigde tijdens de vorige beursvloer al aan dat hij het nieuwe gemeentehuis graag openstelt als gastlocatie voor de beursvloer. Het volledig duurzaam gerenoveerde stadhuis heet voortaan ‘gemeentehuis’, een naam die gemeenschap en verbondenheid benadrukt. En dat is precies waar het om gaat bij de Beursvloer.

Burgemeester Molkenboer: ‘De Beursvloer is nu al vele jaren in Woerden een succes. Niet zo gek, want handel zit in hart en nieren van onze stad. En, hoewel er geen euro over de tafel rolt, levert de beursvloer wel een economische waarde op. De omzet is al gauw € 100.000. Dat wil zeggen; als je het vrijwilligerswerk dat de Beursvloer oplevert, zou moeten betalen. Op 7 oktober is het weer zo ver en dit keer in ons eigen gemeentehuis. Een prachtig toepasselijke plek nu we het stadhuis hebben omgedoopt tot ‘gemeentehuis’. Woorden en waarden die politiek en bestuur graag willen uitdragen.’

Terugblik op jubileumeditie Beursvloer 2018

10 jaar Beursvloer in Woerden

Op 11 oktober 2018 vond de tiende(!) Beursvloer Woerden plaats bij Event Support Holland. Voor deze jubileumeditie is samengewerkt met DE MEIDEN VAN BREURENVan der Putten Standbouw  en Purple Haze. 

Klik hier om de foto’s te bekijken die gemaakt zijn door Harald Lakerveld, Daniëlle Verweij en Alex de Kuijper tijdens deze jubileum editie!

De meest creatieve beursvloermatch van 2018 was:

Abrona NUdoen! en Inloophuis Leven met Kanker. De matchpartijen kwamen overeen dat cliënten van Abrona collecteren voor het Inloophuis. De tegenprestatie van het Inloophuis is het realiseren van storytelling over Abrona en haar boodschap ‘denken in mogelijkheden en niet in beperkingen’. Burgemeester Molkenboer overhandigde de erkenning aan Esther van de Woestijne en Alexander Willemse van Abrona NUdoen! en Winny van Rij van Inloophuis Leven met Kanker.

Start typing and press Enter to search

X