Een portie positieve inspiratie

 in Nieuws

Hoe mooi – en in dit geval lekker – een samenwerking kan zijn, blijkt uit de actie van restaurant El Rey en Voedselbank Woerden. De actie in het kort: Gasten krijgen voor iedere 25 euro aan bestellingen bij El Rey een zogenaamde Solidari-sticker. Met vijf van deze stickers is een spaarkaart compleet. Voor iedere volle spaarkaart doneert El Rey aan Voedselbank Woerden een anonieme waardebon die per gezinslid ingeruild kan worden voor een bestelling bij El Rey. Een avondje niet koken is zo dus extra fijn. Want jouw afhaalmaaltijd helpt meer mensen dan jij denkt!

De actie is een succes; twee maanden na aanvang stromen de volle spaarkaarten binnen. Gasten van El Rey kunnen ook Solidari-sparen stickers bijkopen om sneller te sparen en dat gebeurt veelvuldig. Met het nu al behaalde succes kunnen de eerste cliënten geheel anoniem bij El Rey bestellen. De waarde van de bonnen is zodanig dat voor een diner minimaal vijf gerechten per persoon besteld kunnen worden. En dat geeft een veelzijdige verse maaltijd met een brede keuze in vega/vegan, vlees en vis. Per gezin zal dat dus zeker een goede aanvulling zijn.

Junior Brandenburg van El Rey: “We hadden er rekening mee gehouden dat, ondanks de vele gasten in Woerden en de regio die we blij mogen maken met een bestelling aan huis, het even zou duren voordat we de kaarten vol terug zouden krijgen. Er is echter met zoveel enthousiasme gereageerd dat het sparen al heel snel gaat.”

Namens de Voedselbank Woerden vult Elias Bom aan: “Het is super dat we nu al een eerste overdracht van El Rey van de waardebonnen mogen ontvangen. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de Voedselbank en met dit soort mooie initiatieven kunnen we niet alleen meer en basisvoedsel verstrekken, maar ook echt iets bijzonders meegeven.”

Junior Brandenburg is betrokken ondernemer en voorzitter van Samen voor Woerden. Wilt u ook vorm geven aan uw maatschappelijke betrokkenheid? Wij helpen u graag! Neem voor meer informatie contact met Nanette Mostert via 06 47 67 60 21 of nanette@samenvoorwoerden.nl

Bron: Woerdense Courant en voedselbank.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

X