Een fiets (gewenst) voor Richard

 in Nieuws

Een fiets kiezen uit tientallen zo goed als nieuwe exemplaren, een testrondje rijden en hem dan zo mee naar huis mogen nemen. Die bof viel Richard van de Pol uit Zegveld ten deel, hem van harte gegund door Gerdi van Elk. Deze vrijwilligster uit Zegveld, coördinator bij NPV (hulp en steun voor de medemens) en bekend met de actie Kerstwens Woerden, diende een kerstwens in voor Richard van de Pol: Graag een reparatie voor zijn fiets, zodat hij weer vanuit Zegveld naar zijn werk in Woerden kan. Maar aan de versleten fiets van Richard was weinig eer te behalen. Kerstwens Woerden vond bij De Terugwinning een duurzamere oplossing. Stichting De Terugwinning verzamelt en herstelt fietsen (o.a. via ANWB Kinderfietsenplan) en maakt voor mensen in armoede een eigen fiets mogelijk. Vanuit de missie dagstructuur te bieden, carrière- en opleidingsoriëntatie, arbeidstoeleiding en werknemersvaardigheden, vinden 20 mensen zinvol werk bij de fietsenwerkplaats op het voormalig Den Oudstenterrein aan de Utrechtsestraatweg. En Richard vond er zijn fiets.

Een fiets (gewenst) voor Richard

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

wethouder-stolk-is-aanwezig-bij-de-realisatie-van-kerstwens
X